de plannen | slakkenhuis | de organisatie | links | home | gastenboek

 

De bollenguerilla

Nachtelijke Bollenguerrilla

Ongeveer 24 kinderen van 8 t/m 12 jaar deden mee aan deze geheime actie die op 9 en 16 dec. plaatsvond: kinderen planten voorjaarsbollen tussen het openbaar groen, in door henzelf ontworpen patronen (iconen).
Twee avonden vol spanning, eerst samenkomen om ontwerpen, afspraken en voorbereidingen voor de barre tocht te maken, daarna een avondtocht waarbij met zaklampen, schepjes en tassen met bollen een route van West Tanthof naar Oost Tanthof beplant werd.
En dan heb je een geheime ‘bollentrekpot’ gemaakt, die thuis donker weggezet wordt tot er worteltjes aan zitten en hoe krijg je die onopgemerkt thuis? ”Ach, ik zeg gewoon: ‘Dat is een dingetje dat we geknutseld hebben op de NSO dat nog niet klaar is’, dan kijken ze niet eens, dan zit het wel goed.”

Jasper maakt het logo van de guerrilla, een bolletje met wortels. Dat komt op alle paaltjes te staan waarmee we aangeven dat hier ‘iets in de grond zit’ zodat de afdeling Groen van de gemeente niet alles wegmaait als het voorjaar wordt.

‘Het geheime wachtwoord wordt spontaan: NOG MEER!
En dat zullen we weten, veel, heel veel bollen gaan er de grond in, met handen, hakken van laarzen, soeplepels, en het hakschepje van Hessam. We werken als paarden, de kids zijn niet bang om vies te worden, we inspecteren onze ‘gebieden’ op hondendrollen en gaan dan aan de slag. Tientallen regenwormen worden per ongeluk in tweeën gehakt, het lijkt alsof we een mijnenveld aan ‘t aanleggen zijn.”

Ruim 1.200 bollen zijn de grond in gegaan, 7 grote iconen zijn uitgewerkt en in boomspiegels en langs randen zijn ontelbare wilde bollen geplant.
Het resultaat werd in het voorjaar zichtbaar, de bollen kwamen uit als een slinger van Oost naar West, veelbelovend, iconen soms tot onherkenbare vorm omgebogen.
Helaas werden in Tanthof de sloten in april en mei uitgebaggerd, juist op het punt dat alles in bloei zou komen (het voorjaar had wat vertraging opgelopen). Grote rijplaten pletten de iconen, maar volgend jaar zullen ze extra vol uitkomen is de verwachting.

De bollenguerilla komt uit!

 

Voor meer informatie over Ik Woon In Tanthof kunt u contact opnemen met :
Stichting WE are CONCERNed, Tonny van Sommeren, telefoon 06-48 27 39 61 of Nathalie van de Hak, telefoon 06-24 26 96 81, e-mail : info@ikwoonintanthof.nl
Deelprojecten
1. Soepavond Slakkenhuis
2. Sint Foto-Shoot
3. Nachtelijke Bollenguerilla

4.a Kerstrozen en Kerstverhaal

4.b Kerstenquete
5. Schetsopdracht Bikoplein en Dashof

6.a Tasjesworkshop Volwassenen

6.b Opgepimpte Tasjes in Bibliotheek
7.a Tasjes op Scholen
7.b 2 km Waslijn door de Straten
8.a Klikproject
8.b Klikproject in Bibliotheek
9. Mijn Tanthof in Kaart
10. Blokkenkinderen
11. Paaseieren en Paasstukjes
12. Parasols Oppimpen
13. Tentoonstelling Parasols en Parade
14. Uitstuif Slakkenhuis
Evaluatie en Verantwoording