de plannen | slakkenhuis | de organisatie | links | home | gastenboek

Kerstmis in Tanthof

Kerstrozen bakken en gezamenlijk kerstverhaal

Wat
Op de Kerstmarkt van buurthuis De Boerderij werd een gezamenlijk kerstverhaal vorm gegeven. Tijdens een workshop brooddeeg kleien kon ieder zijn eigen inbreng hebben in dit Tanthofse verhaal, over het kindje in de kribbe, maar ook over de gevulde kalkoen, de nieuwste kerstboomtrends en over het wonder van sneeuw in die kerststal met dat subtropische klimaat.

Vanuit de ideeën die geopperd werden is een serie verhalen geschreven die te lezen zijn op deze site:

Het is kerstmarkt op de Boerderij, het buurthuis van Tanthof. Het lijkt me De Plek om te zijn voor de Tanthofse kerstgedachte, het ultieme kerstmenu voor 1e en 2e dag, de nieuwste trends in kerstbomenland, het familiegevoel. In een hoek achter het biljart start onze workshop Kerstrozen van brooddeeg maken. Terwijl we gezamenlijk verhalen verzinnen. De Tanthoffers zijn wat onwennig en begrijpen het niet direkt. Brooddeeg kennen ze allemaal, er zijn al hele berenfamilies door mijn buurvrouw gekleid, ze doet er even een voor. Het zit nog helemaal in haar vingers, tot en met de gelukzalige zelfingenomen glimlach die er op de berenmuil verschijnt. Maar verhalen vertellen ho maar.
Ik zit met een kleine jongen, Nigel, die niet weet wat een kerststal is. Huh? Os, ezel, kribje? Er zijn 20 tafeltjes met kerstspul uitgestald, ik neem hem mee langs de kramen op zoek naar het Jezuskind, Maria, Jozef en de rest van de familie. Niet EEN! Een complete kerstmarkt vol pieken en ballen, 3D-kaarten, aangeklede kerstberen, lichtslangen, kerststukjes, lampjes en weet ik wat, en niet een piepklein Jezusje met z’n pa en ma. ‘Nee, vorig jaar had ik wel 32 kerststallen, en nog 17 nabestellingen,’ vertelt een dame die diverse tafereeltjes in omgekeerde bloempotten verkoopt, ‘maar dat is dit jaar helemaal uit, nu is het meer winterwonderland, kijk zo, en engelentaferelen.’
Met plaksneeuw, kleine poppetjes, lampjes en veel geduld is er van alles te zien door het uitgefiguurzaagde gat in de bloempotten. Nigel interesseert zich niet meer voor die kerststal, hij valt helemaal voor de nieuwste trend, de engelen.

Ondertussen maak ik de balans op van het Tanthofse Kerstmenu. Het ziet er naar uit dat de kalkoen het gaat winnen dit jaar.

Voor alle verhalen: klik hier.

Kerstrozen

Voor meer informatie over Ik Woon In Tanthof kunt u contact opnemen met :
Stichting WE are CONCERNed, Tonny van Sommeren, telefoon 06-48 27 39 61 of Nathalie van de Hak, telefoon 06-24 26 96 81, e-mail : info@ikwoonintanthof.nl
Deelprojecten
1. Soepavond Slakkenhuis
2. Sint Foto-Shoot
3. Nachtelijke Bollenguerilla

4.a Kerstrozen en Kerstverhaal

4.b Kerstenquete
5. Schetsopdracht Bikoplein en Dashof

6.a Tasjesworkshop Volwassenen

6.b Opgepimpte Tasjes in Bibliotheek
7.a Tasjes op Scholen
7.b 2 km Waslijn door de Straten
8.a Klikproject
8.b Klikproject in Bibliotheek
9. Mijn Tanthof in Kaart
10. Blokkenkinderen
11. Paaseieren en Paasstukjes
12. Parasols Oppimpen
13. Tentoonstelling Parasols en Parade
14. Uitstuif Slakkenhuis
Evaluatie en Verantwoording