de plannen | slakkenhuis | de organisatie | links | home | gastenboek

 

KLIK project


Workshops jongeren Oost West Klik Best

Met dit project is de publieksprijs van de prijsvraag ‘Jong geleerd, Goed gedaan’, uitgeschreven door woningbouwvereniging Vidomes, gewonnen.

12 Jongens en meiden van 12 t/m 16 jaar uit Tanthof gingen de uitdaging aan
om hun eigen kijk op de wijk te laten zien IN OOST EN WEST. Bekend of onbekend met jongerencentrum De Border waar de workshops gehouden werden.
Zij reisden 5 weken met een digicam de wijk door en maakten foto’s van plekken die zij interessant vonden. Daarvan werden collages van met verf, stiften, gevonden voorwerpen, stukken kleding, teksten etc gemaakt, samen met de kunstenaars van IkWoonInTanthof.
Omdat zij zelf de verbinding tussen die twee punten waren, lieten ze iets van zichzelf zien, een eigen totaalbeeld. Daar pasten ook letterlijk delen in van henzelf, stukken gezicht, merkjes, statusspullen, fragmenten van haar, kleding, riem, ringen, petje, etc. Ook gevonden voorwerpjes die ze tegenkwamen, alles werd verzameld en opgeplakt, en weer beschilderd. Zo maakten zij hun eigen prikbord.

klik ging okee!
Twee plekken in Tanthof uitkiezen waar je wat mee hebt, en hoe je van de ene plek naar de andere gaat. En alles wat je onderweg tegenkomt, meemaakt, ruikt, hoort, voelt, proeft.
Dat deden 9 jongens en 3 meiden 5 maandagavonden lang. En met verrassende resultaten. Soms erg persoonlijk, soms erg grappig, maar altijd wel helemaal kloppend bij het karakter van de maker!
Heel direct werd er gewerkt, met veel geëxperimenteer. Dat was juist goed, ga maar eens kijken hoe verf werkt.
Veel jongeren kennen Bob Ross, de afro-krullebol uit de jaren 70 met zijn hypnotische landschapsschildercursussen. A little dash of phtalo-blue, a small branch over here, and look, there comes the waterfall! Dat willen ze allemaal!
De grote wijkkaart die we van de gemeente gekregen hadden werd tot in detail bestudeerd. ‘Kijk nou, mijn huis staat erop!, zelfs met huisnummer!’ ‘En jij woont net zo ver van Sam Sam (snackbar, hangplek) als ik.’
De prachtigste zonsondergangen waren er in alle uithoeken van Tanthof te zien, van Noord naar Zuid. De plekken waar wel eens vermeende kinderlokkers gezien waren werden haarfijn aangegeven.
Het ongeluk op de fiets, het gevonden briefje van 20 euro, de tegenwind, de lucht van patat, aangehouden zonder licht, de zonnebankstudio, er zijn zoveel herinneringen die opkomen als je bezig bent met de routes die je dagelijks aflegt.
10 Kids met een vlekje hier en daar gingen redelijk opgewekt na afloop van de maandagavonden weer naar huis. We hebben keihard gewerkt en ik ben er erg trots op!

12 individuele panelen en een groot gezamenlijk route-kunstwerk werden gemaakt, als een spin in het midden van een web staat daar de Border, en vanuit Oost en West lopen de lijnen ernaartoe. Het zal een plek krijgen in de Nieuwbouw die van start gaat in mei.

Samenwerking met:
Jongerencentrum De Border
woningbouwvereniging Vidomes
paintballvereniging Midden Delftland
houtmarkt Het Tanthof

Voor meer informatie over Ik Woon In Tanthof kunt u contact opnemen met :
Stichting WE are CONCERNed, Tonny van Sommeren, telefoon 06-48 27 39 61 of Nathalie van de Hak, telefoon 06-24 26 96 81, e-mail : info@ikwoonintanthof.nl
Deelprojecten
1. Soepavond Slakkenhuis
2. Sint Foto-Shoot
3. Nachtelijke Bollenguerilla

4.a Kerstrozen en Kerstverhaal

4.b Kerstenquete
5. Schetsopdracht Bikoplein en Dashof

6.a Tasjesworkshop Volwassenen

6.b Opgepimpte Tasjes in Bibliotheek
7.a Tasjes op Scholen
7.b 2 km Waslijn door de Straten
8.a Klikproject
8.b Klikproject in Bibliotheek
9. Mijn Tanthof in Kaart
10. Blokkenkinderen
11. Paaseieren en Paasstukjes
12. Parasols Oppimpen
13. Tentoonstelling Parasols en Parade
14. Uitstuif Slakkenhuis
Evaluatie en Verantwoording