de plannen | slakkenhuis | de organisatie | links | home | gastenboek


Fotoshoot met Sint
Op de foto met Sinterklaas

Opa's en oma's op de foto met sint. Bij Sinterklaas staan de kinderen centraal, dat blijkt wel uit de omzetten die hij behaalt, ieder jaar weer, keer op keer en meer. Hoewel de opa's en oma's veel gemeenschappelijk hebben met de Goedheiligman ligt het niet zo voor de hand om ze samen op de foto te zetten. Wat hebben ze samen? Ze zijn groots met hun (klein)kinderen, hebben een speciale band met de kleintjes, zijn gul en vrijgevig en gaan vaak naar Spanje in de winter.

Sint was op 21 en 22 november in geheim overleg bij IkWoonInTanthof om met de opa’s en oma’s van Tanthof de verlanglijstjes van de kinderen te bekijken. In een gemoedelijke omgeving, sfeervol en intiem, maakten we met ons team de foto’s, aten speculaas met Oost en West, ontvingen we aardige mensen, mocht ik de baard van de Sint kammen voor de foto en hadden we 2 genoeglijke dagen, zowel in buurthuis De Boerderij als in het Slakkenhuis. De foto’s die daarvan getuigen prijken nu op menig dressoir.

Deze foto’s zijn een week lang te zien geweest in de etalages van diverse winkels in de winkelcentra Bikoplein en Dashof. Zo stonden ze op het koelvak Kaas en Worst van de Plusmarkt, in de Hondentrimsalon, bij het Griekse restaurant. Veel mensen werden direct herkend door de andere wijkbewoners, geportretteerden gingen met hun familie kijken in welke winkel ze ‘hingen’.
De kapper zeemde nog eens extra zijn ramen, en is vastbesloten er vaker iets leuks voor te hangen, het geeft een andere kijk op zijn zaak.

De intieme reeks portretten stond in mooi contrast met de openbare gelegenheden waar ze tentoongesteld waren.
Het zijn heel bijzondere foto's van fotografe Hannah Anthonysz waarbij het idee erachter, de betrokkenheid van ouderen met hun kleinkinderen, de zorg en liefde, de kwetsbaarheid mooi weergegeven wordt.

Samenwerking met:
Hannah Anthonysz, fotografe
Winkeliersvereniging Dashof
Individuele winkeliers Bikoplein
Buurthuis de Boerderij
Dhr van der Hak als Speciale Gast

 

 

Voor meer informatie over Ik Woon In Tanthof kunt u contact opnemen met :
Stichting WE are CONCERNed, Tonny van Sommeren, telefoon 06-48 27 39 61 of Nathalie van de Hak, telefoon 06-24 26 96 81, e-mail : info@ikwoonintanthof.nl
Deelprojecten
1. Soepavond Slakkenhuis
2. Sint Foto-Shoot
3. Nachtelijke Bollenguerilla

4.a Kerstrozen en Kerstverhaal

4.b Kerstenquete
5. Schetsopdracht Bikoplein en Dashof

6.a Tasjesworkshop Volwassenen

6.b Opgepimpte Tasjes in Bibliotheek
7.a Tasjes op Scholen
7.b 2 km Waslijn door de Straten
8.a Klikproject
8.b Klikproject in Bibliotheek
9. Mijn Tanthof in Kaart
10. Blokkenkinderen
11. Paaseieren en Paasstukjes
12. Parasols Oppimpen
13. Tentoonstelling Parasols en Parade
14. Uitstuif Slakkenhuis
Evaluatie en Verantwoording