de plannen | slakkenhuis | de organisatie | links | home | gastenboek


Het Slakkenhuis, inloopatelier


Woningcorporatie Vidomes kon zich erg vinden in de doelstelling bewoners maximaal bij hun buurt betrokken te laten voelen. Daarom trad Vidomes op als sponsor van dit project door voor de duur van het project een woning in de Kenyattastraat 4 aan het Bikoplein, beschikbaar te stellen.
Deze ruimte werd vanaf 1 november ‘05 omgedoopt tot Slakkenhuis en werd gebruikt als open atelier, werkplaats, ontmoetingsplek, koffieruimte/café. Van hieruit werden alle initiatieven gecoördineerd: het Tasjesproject, de Geheime Sintfotoactie met opa en oma, voorbereidingen voor de grote lentemuziekoptocht etc.

Waarom het Slakkenhuis? Omdat we hier 7 maanden neerstreken met allemaal laagdrempelige kunst-activiteiten. Omdat een slak zich prima uit de voeten kan maken met zijn huis op zijn rug en langzaam maar zeker zich een weg baande door de wijk.

Het Slakkenuis opende op dinsdag, woensdag en donderdag van 13.00 tot 16.00 uur en volgens afspraak haar deuren voor bewoners.

 

Voor meer informatie over Ik Woon In Tanthof kunt u contact opnemen met :
Stichting WE are CONCERNed, Tonny van Sommeren, telefoon 06-48 27 39 61 of Nathalie van de Hak, telefoon 06-24 26 96 81, e-mail : info@ikwoonintanthof.nl
Deelprojecten
1. Soepavond Slakkenhuis
2. Sint Foto-Shoot
3. Nachtelijke Bollenguerilla

4.a Kerstrozen en Kerstverhaal

4.b Kerstenquete
5. Schetsopdracht Bikoplein en Dashof

6.a Tasjesworkshop Volwassenen

6.b Opgepimpte Tasjes in Bibliotheek
7.a Tasjes op Scholen
7.b 2 km Waslijn door de Straten
8.a Klikproject
8.b Klikproject in Bibliotheek
9. Mijn Tanthof in Kaart
10. Blokkenkinderen
11. Paaseieren en Paasstukjes
12. Parasols Oppimpen
13. Tentoonstelling Parasols en Parade
14. Uitstuif Slakkenhuis
Evaluatie en Verantwoording