de plannen | slakkenhuis | de organisatie | links | home | gastenboek

 

Tasjesproject

Tasjes op Scholen

Oppimpen boodschappentasjes:
het maken van de tasjes op de scholen

Alle 6 basisscholen, dus alle schoolkinderen van Tanthof zijn van 31 januari t/m 11 april aan de slag gegaan met de boodschappentasjes. Met naald en draad, stoffenverf en textielstiften werd zowel de voorkant als de achterkant versierd.
Aan elk tasje is uren gewerkt, ze zijn allemaal verschillend geworden, persoonlijk gemaakt….... Op elk tasje heeft elk kind een logo van zijn of haar naam ontworpen, en wat is er persoonlijker dan je eigen naam?

1600 kinderen van 4 t/m 12 jaar namen klassikaal deel aan dit project. Er is een uitgebreide lesbrief en instructie geschreven door IkWoonInTanthof en materialen werden beschikbaar gesteld. Op basisschool De Delta werden door onszelf de lesuren ingevuld, om voeling te blijven houden met de basis van het project. Op sommige scholen was een speciale handenarbeidjuf.
Gemiddeld werden er 1 of 2 blokuren (dubbele uren) aan het project besteed, afhankelijk van leeftijd en aandachtsspanne van de leerlingen.

1600 versierde tasjes waren het eindproduct, maar ook een grote bekendheid in de wijk, ouders, oma’s, buurvrouwen wisten hierdoor van het bestaan van het KunstindeWijken project. Op scholen is een tijdelijke expositie ingericht van de werken. De lesbrief die door ons geschreven is, kan ingezet worden bij vergelijkbare projecten.

De katholieke basisschool De Regenboog aan de slag met de boodschappentasjes:

De knopendoos van de moeder van meester Bert wordt met respect behandeld. “Kijk, deze knoop zat vroeger nog aan mijn regenjasje als kind!” vertelt meester Bert. Het is prettig om hier even een kijkje in de keuken te kunnen nemen van vakleerkracht Lidy Thijsse. Zij voegt met gemak andere technieken als letters stempelen, dubbelzijdig plakvlieseline strijken toe aan het versieren van de tasjes, de lesbrief voor de andere scholen wordt daardoor uitgebreid!
Het is verrassend dat groep 8 ondanks de CITO-tijd zo geconcentreerd bezig is met naald en draad.

Samenwerking met:
Basisschool De Delta
Basisschool De Regenboog
Basisschool De Ark
Basisschool De Bron
Basisschool Simon Carmiggelt
Basisschool De Bonte Pael

Voor meer informatie over Ik Woon In Tanthof kunt u contact opnemen met :
Stichting WE are CONCERNed, Tonny van Sommeren, telefoon 06-48 27 39 61 of Nathalie van de Hak, telefoon 06-24 26 96 81, e-mail : info@ikwoonintanthof.nl
Deelprojecten
1. Soepavond Slakkenhuis
2. Sint Foto-Shoot
3. Nachtelijke Bollenguerilla

4.a Kerstrozen en Kerstverhaal

4.b Kerstenquete
5. Schetsopdracht Bikoplein en Dashof

6.a Tasjesworkshop Volwassenen

6.b Opgepimpte Tasjes in Bibliotheek
7.a Tasjes op Scholen
7.b 2 km Waslijn door de Straten
8.a Klikproject
8.b Klikproject in Bibliotheek
9. Mijn Tanthof in Kaart
10. Blokkenkinderen
11. Paaseieren en Paasstukjes
12. Parasols Oppimpen
13. Tentoonstelling Parasols en Parade
14. Uitstuif Slakkenhuis
Evaluatie en Verantwoording