de plannen | slakkenhuis | de organisatie | links | home | gastenboek

 

Tasjesproject

Tasjesworkshop Volwassenen

In ons open atelier het Slakkenhuis konden bewoners terecht op 4 buitengewoon gezellige avonden om katoenen boodschappentasjes te ‘CUSTOMIZEN’, het aanpassen van onze tas aan de persoonlijkheid van de maker. De tasjes konden geborduurd worden of worden versierd met pailletten, lapjes, verf, kant, kralen, veren etc.
Hoe eigenwijzer het logo ‘uitgebouwd en omgebouwd’ werd, hoe leuker.
Materialen en voorbeelden, ideeën en handigheidjes, gezelligheid en koffie, het was allemaal aanwezig tijdens de avonden. Deelname was gratis.

Wat een lol kunnen vrouwen onder elkaar hebben! Dat borduren werkt altijd verbroederend, binnen 10 minuten is er een sfeer van vertrouwdheid en komen de mooiste buurtverhalen naar boven. En we dijen uit. Begonnen we voorzichtig met 7 vrouwen die wel eens iets wilden weten over dit oppimpen, customizen en personalizen, groeien we uit tot 17 paar vlijtige handen plus accordeonist vorige week. Voor vanavond staan 24 mensen gepland in het kleine slakkenhuis, een pandje dat eigenlijk bedoeld is voor het huisvesten van een persoon. Met de klapstoelen van de buurvrouw, campingtafeltjes, tussendeuren op schragen zullen dit toch gedenkwaardige avonden zijn voor iedereen die eraan heeft meegedaan. Voor mij zeker, het bevestigt weer het gevoel dat als er maar een aanleiding is om samen iets te maken, het vanzelf wel goed komt.

Waar we over gesproken hebben, ja…., dan had je er maar bij moeten zijn! Over Angina, het principe van een buurthuiskamer, de mode van zomer 2007, kleinkinderen, kleuren die vloeken of niet en natuurlijk WONEN IN TANTHOF!

Enkele dames borduurden verder in het vrouwenproject De Zaailing, er werd handwerk van thuis meegenomen om te laten zien. Er was spontaan live accordeonmuziek van een bewoner, tevens de enige man die meedeed aan de workshop.
Er zijn 24 tasjes gemaakt, die getoond zijn op de opening van de Week van de Vrouw 2006 in het Prinsenhofmuseum. Minister Verdonk heeft een tasje meegenomen omdat zij het zo mooi vond. Het tasje is later weer geretourneerd aan de maakster.
De tasjes zijn tentoongesteld in de bibliotheek Tanthof.

samenwerking met:
Elske Kuizenga, styliste

 

 

< filmpje

 

Voor meer informatie over Ik Woon In Tanthof kunt u contact opnemen met :
Stichting WE are CONCERNed, Tonny van Sommeren, telefoon 06-48 27 39 61 of Nathalie van de Hak, telefoon 06-24 26 96 81, e-mail : info@ikwoonintanthof.nl
Deelprojecten
1. Soepavond Slakkenhuis
2. Sint Foto-Shoot
3. Nachtelijke Bollenguerilla

4.a Kerstrozen en Kerstverhaal

4.b Kerstenquete
5. Schetsopdracht Bikoplein en Dashof

6.a Tasjesworkshop Volwassenen

6.b Opgepimpte Tasjes in Bibliotheek
7.a Tasjes op Scholen
7.b 2 km Waslijn door de Straten
8.a Klikproject
8.b Klikproject in Bibliotheek
9. Mijn Tanthof in Kaart
10. Blokkenkinderen
11. Paaseieren en Paasstukjes
12. Parasols Oppimpen
13. Tentoonstelling Parasols en Parade
14. Uitstuif Slakkenhuis
Evaluatie en Verantwoording