de plannen | slakkenhuis | de organisatie | links | home | gastenboek

 

Mijn Tanthof in kaart

40 Kinderen uit groep 5,6 en 7 van de Ark, de Delta en de Bonte Pael en kinderen van NSO de Lepelaar hebben hun eigen routes in kaart gebracht, de weg die zij naar school lopen of naar huis, de bakker, het vriendje of vriendinnetje, of naar oma, noem maar op.

Door eens stil te staan bij de routes die je aflegt binnen Tanthof krijg je toch een heel andere kijk op je wijk.

Onder begeleiding van kunstenaar Bernadette Palsma werden deze routes uitgewerkt en uitgewerkt in klei, verf, inkt of scrapmatriaal.

Als opvolgexpositie zullen 40 panelen en foto's van de workshops tentoongesteld worden in de Geo-week begin november 2006 in het gebouw van Rijkswaterstaat.

Ook zijn er van alle panelen ansichtkaarten gedrukt, die binnen de wijk verspreid zijn aan bewoners, in een mapje samen met ansichtkaarten van het KLIKproject.

De Ark
Bij de basisschool de Ark was het vooral de busbaan die in bijna ieder werk een belangrijke rol speelde. Ook de boerderij, de speeltuin met kabelbaan, de verschillende bruggetjes; alles bleek mogelijk met het scrapmateriaal dat Nathan Witzeberg voor ze had meegenomen. Uit afvalmateriaal herrezen hele maquettes van Tanthof.

De Delta
Wat kom je tegen op jouw route naar school? Gewapend met een camera gingen 9 kinderen van de basisschool De Delta samen met kunstenaar Joost Konings op onderzoek uit. Een mooie brug, een spannend trappenhuis: " wat zal ik vandaag weer te zien krijgen'', een wonderstruik, die kale plek in het groen...De belangrijkste herkenningspunten werden op de foto gezet. Een week later gingen ze met de uitvergrote foto's aan de slag. Met verf, potlood, lijm en schaar werd de foto veranderd van een kiekje uit de wijk naar een persoonlijk document waarin de beleving van de weg naar school centraal staat.

De Bonte Pael
Vier weken lang, op donderdag tussen de middag, was het feest in het van-alles-en-nog-wat-lokaal in het dependance gebouw aan het SriLankapad. Onder leiding van kunstenaar Rielle Beekmans werd er hard gewerkt aan mijn eigen tanthof in kaart. Driedimensionaal met fel gekleurde klei en plaatjes uit tijdschriften, karton en ijzerdraad maakten 10 kinderen hun gedroomde Tanthof. Donald Duck, de Titanic, een strand met parasols....Laat het maar aan de kinderen over en Tanthof wordt een droomwijk!!!

Jasper: ''Mijne wordt echt het allermooiste!!!''

Sara:''Ik ben klaar, mag ik er nog een maken?''

Sander: ''Juf, hoe maak je een haai met een been eruit?''

Britte: ''Een onbewoond eiland lijkt mij ook wel wat...''

 

NSO De Lepelaar
Via plein, via lantaarnpaal, de weg, paal, wijk 14, parkeerterrein naar De Ark. (Michelle)

En: Route van papa's huis naar school: parkeerplaats,bomen, vijver, en een groot en klein schoolplein. (Zine)

Dit zijn 2 van de 10 routes die de kinderen van de Na Schoolse Opvang De Lepelaar vol enthousiasme gemaakt hebben. Echt, op je knieën met je kin op de tafel, met de maquette voor je neus, waan jij je in een deel van Tanthof!!!

Samenwerking met:

Basisschool de Ark
Basisschool de Regenboog
Basisschool de Bonte Pael
B basisschool De Delta
Basisschool De Bron
Rijkswaterstaat
Buitenschoolse opvang de Lepelaar
Kunstenaars: Joost Konings, Nathan Witzenberg, Rielle Beekmans

 

Voor meer informatie over Ik Woon In Tanthof kunt u contact opnemen met :
Stichting WE are CONCERNed, Tonny van Sommeren, telefoon 06-48 27 39 61 of Nathalie van de Hak, telefoon 06-24 26 96 81, e-mail : info@ikwoonintanthof.nl
Deelprojecten
1. Soepavond Slakkenhuis
2. Sint Foto-Shoot
3. Nachtelijke Bollenguerilla

4.a Kerstrozen en Kerstverhaal

4.b Kerstenquete
5. Schetsopdracht Bikoplein en Dashof

6.a Tasjesworkshop Volwassenen

6.b Opgepimpte Tasjes in Bibliotheek
7.a Tasjes op Scholen
7.b 2 km Waslijn door de Straten
8.a Klikproject
8.b Klikproject in Bibliotheek
9. Mijn Tanthof in Kaart
10. Blokkenkinderen
11. Paaseieren en Paasstukjes
12. Parasols Oppimpen
13. Tentoonstelling Parasols en Parade
14. Uitstuif Slakkenhuis
Evaluatie en Verantwoording